Scale / studio voor stedenbouwkundig ontwerpScale actueel

sluit/open venster

29-05-2013

Visie Rosarium gebied vastgesteld!

De gemeenteraad heeft de door Studio Scale opgestelde visie voor het Rosariumgebied unaniem vastgesteld. Nu kan de gemeente verder met het uitwerken van de verschillende deelgebieden.

19-03-2013

Wimbledon krijgt vorm!

De ontwikkeling van de nieuwe woonwijk Wimbledon gaat gestaag verder. Op 19 maart is het plan –in het clubhuis van de tennisvereniging, de ontwikkelingslocatie zelf - gepresenteerd aan de omwonenden. Met Hallvard ontwikkeling en Lukkien Van Till Bouwstudio. Zie ook het krantenartikel in het Haarlems Dagblad.

01-03-2013

Lid examencommissie

Marjolein benoemd tot lid van de examencommissie voor stedenbouwkundigen van Stichting Bureau Architectenregister (SBA).

12-12

Studio Scale maakt een schetsontwerp voor woningbouw in Cothen

Daar waar een bedrijfsloods is afgebrand wil de gemeente liever een woningbouwontwikkeling. Studio Scale tekent hiervoor verschillende modellen, waarbij wordt aangehaakt op de karakteristieken van het omliggende buitengebied.

09-07-2012

Debat in City Think Lab in De Zwijger

Marjolein reflecteert samen met Tess Broekmans (Urhahn) over het uitruilen van ruimtes in de stad. Dit naar aanleiding van de Bouwfonds prijsvraag "Gras bij de buren", van 10 jaar geleden.

09-07-2012

Workshop Rosariumgebied Krommenie

Het Rosariumgebied ligt centraal in het dorp, is heel groen en herbergt belangrijke functies, maar heeft weinig kwaliteit. De gemeente heeft een aantal taken en er zijn externe initiatieven. Samen om tafel dus! Ter voorbereiding van de gebiedsvisie zijn in een workshop kansen verkend voor het gebied. Welk programma kan elkaar versterken? Een school, een buurthuis, een uitvaartcentrum, een Turks centrum..?

06-2012

Buitenplaats Veelzorg in Hillegom

Studio Scale ondersteunt Boei met het uitwerken van de plannen voor buitenplaats Veelzorg in Hillegom. Bollenschuren en een oud kantoor krijgen een functie als museum en woningen, daarnaast worden nieuwe woonblokjes gerealiseerd.

18-05-2012

Excursie Manchester met BNSP Jong Professional

Inspirerende stad met veel contrasten! Hip versus desolaat en vervallen, gestructureerd versus chaotisch. Veel invloed van de markt bij ontwikkelingen in het centrum, hoge kwaliteit maar weinig samenhang. Aansprekende en kritische reflectie van experts uit de stad. Zie foto.

10-02-2012

College aan de NHTV in Breda

On het kader van Studium Generale, over de rol van de stedenbouwkundige in het ruimtelijke proces.

03-01-2012

Artikel Klarendal

In de Blauwe Kamer is een artikel verschenen over het werk van Studio Scale en Stipo in de Arnhemse wijk Klarendal. "Nu tijd voor stedenbouw", wordt gezegd, maar wat ons betreft zeker niet zonder aandacht voor andere aspecten als de economische structuur en het draagvlak bij betrokken!

20-09-2011

Terug van sabbatical

Terug van sabbatical. Naast uitgerust en het Nederlandse leven van een afstandje bekeken, een boel indrukwekkende dingen gezien! Om maar iets bijzonders te noemen: het stadje Kampar in Maleisie, gunstig gelegen ten opzichte van bezienswaardigheden maar er komt geen toerist. De suburb waar wij sliepen leek in eerste instantie op de Nederlandse Vinex (Brandevoort). Maar dan: wat een drukte, wat een boel winkels en restaurants, wat een gezelligheid! Minder aangeharkt, maar qua functiemenging en stedelijkheid geweldig!

En dan Kuala Lumpur, “jonge” stad met contrasten van oost en west, originele “kampung”-huizen naast skyscrapers. Planningstechnisch vooral niet subtiel gedaan maar ondanks dat lijkt de stad prima te functioneren. Trein, monorail, taxi alles binnen handbereik, geweldige parken in de stad en heuvels en jungle er net buiten. Bruisend en comfortabel!

29-05-2011

Studio Scale is
deze zomer dicht!

Vanaf 1 september zijn wij weer bereikbaar! Klik op het kaartje voor meer informatie

13-04-2011

Enschede

Excursie Enschede met Architectuur Lokaal, in het kader van particulier opdrachtgeverschap. Eerst een paar wijken gezien aan de rand van Enschede, maar vooral de eerste twee (Diekman en Kotmanpark) waren spraken niet tot de verbeelding. Grote massa’s van cataloguswoningen op niet al te grote kavels, en weinig interessante openbare ruimte. Bij de derde (Het Brunink) werd het al stukken interessanter en daarna was Roombeek aan de beurt!
Jammer dat we vooral woningen hebben gezien en er weinig tijd was voor het ontwerp van de openbare ruimte en het proces van particulier opdrachtgeverschap bij de gemeente. Hopelijk volgende week daarover meer, op het landelijk slotcongres in Almere!

07 t/m 10-04 -20111

Hamburg

Excursie Hamburg. Stond nog op het lijstje om op zijn minst Hafencity nog eens te aanschouwen! Ze zijn nu nog maar op een kwart van wat er nog moet komen. Enorm ambitieuze plannen maar onsamenhangende openbare ruimte!
Zeker niet minder interessant zijn de transformatie in Falkenried, met mooie openbare ruimte en de combinatie van oud met nieuw. Ook de kralensnoer van ontwikkelingen langs de Elbe was mooi om te zien. Is Hamburg een geslaagde combinatie van Arnhem en Rotterdam?

06-04 -2011

Klarendal

Afronding studie “de nieuwe kracht van Klarendal” in Arnhem. Project voor de Rijksbouwmeester. Mooi project, samen met Stipo, om de kansen voor mode in de wijk en de aansluiting met het centrum te verkennen. Slotbijeenkomst met Atelier Rijksbouwmeester, stadsbouwmeester, wethouder en veel pers. Kijk bijvoorbeeld op hier

11-03-2011

Afronding prijsvraaginzending Duitsland

Interessante opgave in de omgeving van het S-bahnstation van een klein forensendorp. De gemeente wil een wervende visie voor de stationsomgeving maar tegelijkertijd ook een heel gedetailleerd plan, waardoor de opgave soms inconsequent is. Er zijn veel niveauverschillen in het maaiveld hier, en verschillende lange bussen die moeten keren bij het kleine stationsplein. In de openbare ruimte is wat meer sfeer geen overbodige luxe! Samen met 030 architecten heeft Studio Scale een nieuwe interpretatie aan de stationsstraat gegeven.

07-03-2011

Noordschebos Zaanstad

Gestart met opstellen Stedenbouwkundig Programma van Eisen voor Noordschebos in Zaanstad. Centrale locatie tussen nieuwe stadhuis en Inntel-hotel in. Verschillende maaivelden en complexe ontsluiting. Nieuwe uitdaging!